culinaire zaken .nl |
Vruchten onder de grill | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron | Grill/grillplaat | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.80 30 4 2 2 2 2 1 1 1 1 - |
liter gram stuks stuks stuks eetlepel eetlepel stuks stuks eetlepel stuks naar smaak |
room boter (bak-) kers (rood) perzik (blik) ananas (blik) honing suiker citroen appel amandel (schaafsel) banaan kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Vruchten uit blik goed uit laten lekken en in blokjes snijden, appel schillen, klokhuis verwijderen en in 4 plakken snijden en bestrijken met citroensap. Boter smelten en 4 vuurvaste schaaltjes mee in vetten, in elk een schijf appel leggen. Banaan pellen, halveren en in schuine plakjes snijden en deze ook met de citroensap bestrijken. Bij de appel leggen evenals de perzik en ananasstukjes. Bedruppelen met de rest van de boter. De suiker en kaneel vermengen en erover strooien. De schaaltjes 5 minuten onder de hete grill plaatsen. De honing verwarmen tot deze vloeibaar is en erover schenken. Dan op elk schaaltje een cocktailkers leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 7325 KiloJoules 1744 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 12 gram 3 gram |