culinaire zaken .nl |
Mini bladerdeeg croissantjes met gemberkaas en noten | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Pittig | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 25 1.50 1.40 1 |
gram gram plakje bakje eetlepel |
kaas (room-,gember) noot (hazel-) bladerdeeg tuinkers room (koffie-) | ||
Voor- berei- ding |
Laat de plakjes bladerdeeg in ca. 10 minuten ontdooien. Hak ondertussen de hazelnoten fijn en meng de helft van de gehakte noten door de verse roomkaas met gember. Halveer het hele plakje bladerdeeg en rol alle halve plakjes iets uit. Snij de halve plakjes diagonaal doormidden tot langwerpige driehoekjes. Strijk het kaasmengsel over het midden van de driehoekjes en rol de driehoekjes deeg op tot croissants, begin aan de lange punt. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius. Leg de croissantjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met koffieroom. Strooi de rest van de gehakte hazelnoten erover. Bak de croissantjes in circa 10-15 minuten goudbruin en gaar. Leg de croissantjes op twee bordje. Garneer met een toefje tuinkers. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1104 KiloJoules 263 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 4 gram 1 gram |