culinaire
zaken
.nl
Mini bladerdeeg croissantjes met gemberkaas en noten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
75
25
1.50
1.40
1
gram
gram
plakje
bakje
eetlepel
kaas (room-,gember)
noot (hazel-)
bladerdeeg ingrediënt info
tuinkers ingrediënt info
room (koffie-)
Voor-
berei-
ding
Laat de plakjes bladerdeeg in ca. 10 minuten ontdooien. Hak ondertussen de hazelnoten fijn en meng de helft van de gehakte noten door de verse roomkaas met gember. Halveer het hele plakje bladerdeeg en rol alle halve plakjes iets uit. Snij de halve plakjes diagonaal doormidden tot langwerpige driehoekjes. Strijk het kaasmengsel over het midden van de driehoekjes en rol de driehoekjes deeg op tot croissants, begin aan de lange punt.
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius.
Leg de croissantjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met koffieroom. Strooi de rest van de gehakte hazelnoten erover. Bak de croissantjes in circa 10-15 minuten goudbruin en gaar. Leg de croissantjes op twee bordje. Garneer met een toefje tuinkers.
Voedings-
waarde
Energie1104 KiloJoules
263 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
4 gram
1 gram