culinaire zaken .nl |
Grand Marnier dessert | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 10 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron | Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 210 150 120 1 3 - |
gram gram gram gram deciliter stuks naar smaak |
kaas (Mascarpone) eiwit suiker (poeder-) eidooier Grand Marnier sinaasappel munt (vers) | ||
Berei- ding |
De sinaasappels schillen en de partjes in stukken snijden. Het eiwit met een beetje poedersuiker stijf slaan. De Mascarpone met de rest van de suiker en de eidooiers lichtgeel en cremeachtig slaan. De Grand Marnier door de eidooiermassa roeren. Het eiwit vervolgens voorzichtig door de dooiermassa spatelen. De creme overdoen in een spuitzak en in 10 coupes een laag van de creme spuiten. Het grootste deel van de sinaasappelstukjes over de coupes verdelen en de rest van de creme hierover spuiten. De coupes met sinaasappelblokjes en munt garneren en tot het serveren in de koelkast wegzetten. LET OP: Dit gerecht bevat rauw ei! | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2225 KiloJoules 530 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 9 gram 1 gram |