culinaire zaken .nl |
Pangsit Goreng II (Gebakken gevulde koekjes) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 1 0.50 0.50 0.50 - - - |
gram stuks teentje theelepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) pansitvel knoflook ketoembar selderij (blad-) laos (poeder) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De peterselie wordt fijngesneden. Pangsitvellen zijn vrij groot, dus het beste is om ze in vieren te delen of wanneer grote gewenst zijn dan de vellen doormidden. Het vulsel: vermeng het gehakt met de kruiden en de selderie goed door elkaar en maak er niet al te grote balletjes van (voor grotere vellen, grotere balletjes). Leg de bal op het vel en druk de bal iets plat. Vouw het vel als een envelop dicht nadat eerst de randen met wat melk of water ingesmeerd zijn (dit is voor het plakken zodat het niet loslaat). Bak ze dan in hete olie goudbruin en serveer ze op een schaaltje. Voor de dipsauzen kan men dezelfde gebruiken als bij de loempia. Doe naar eigen smaak wat sambal bij de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1737 KiloJoules 414 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 19 gram 0 gram |