culinaire zaken .nl |
Halva met pistachenootjes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 50 44 38 5 0.75 |
deciliter gram eetlepel eetlepel eetlepel gram |
water noot (pistache-) suiker melk (poeder) boter (geklaard) kardamom (peulen) | ||
Berei- ding |
Doe de suiker met het water in een pan en breng aan de kook. Laat koken tot het mengsel iets begint te kleuren en dik wordt. Klop er het melkpoeder en de ghee door en blijf op laag vuur kloppen tot het mengsel glad is. Draai het vuur een fractie lager en blijf roeren tot de masse de consistentie van toffee heeft, lichtbruin van kleur is en langs de randen van de pan loslaat. Hak of plet twee derde van de nootjes en roer ze door de halva. Verwarm opnieuw, schep op een ingevet blad van 23 x 23 centimeter en strijk glad. Garneer de bovenkant met de rest van de pistachenootjes en laat afkoelen. Snij in vierkantjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2267 KiloJoules 540 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 140 gram 2 gram 1 gram |