culinaire zaken .nl |
Gulab Jaman (Melkballetjes in suikerstroop) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 125 37.50 25 2 1.50 - |
deciliter gram eetlepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak |
water meel (zelfrijzend bak-) suiker melk (poeder) boter (geklaard) rozenwater bakpoeder | ||
Berei- ding |
Meng het melkpoeder met de ghee tot een kruimelige massa. Voeg er het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder aan toe en maak er met de vingers een kruimelig deeg van. Doe er iets water bij en vorm dan een stijf deeg. Pak in een vochtige doek en laat 3 uur staan. Haal het deeg los en laat het, krachtig wrijvend over een met bloem bestoven werkvlak, in fijne kruimels uiteen vallen. Sprenkel er wat water over en vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Verhit de olie en frituur de balletjes licht goudbruin. Schud de pan tijdens het frituren om, zodat de balletjes gelijkmatig kleuren. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Doe de suiker met het water in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot het mengsel iets kleverig wordt. Druppel het rozewater erbij en doe er de melkballetjes in. Laat de balletjes voor het opdienen minstens 0.5 uur in de siroop staan. Dien warm of gekoeld op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2156 KiloJoules 513 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 139 gram 3 gram 1 gram |