culinaire
zaken
.nl
Gulab Jaman
(Melkballetjes in suikerstroop)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
125
37.50
25
2
1.50
-
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
water
meel (zelfrijzend bak-)
suiker
melk (poeder) ingrediënt info
boter (geklaard)
rozenwater
bakpoeder
Berei-
ding
Meng het melkpoeder met de ghee tot een kruimelige massa. Voeg er het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder aan toe en maak er met de vingers een kruimelig deeg van. Doe er iets water bij en vorm dan een stijf deeg. Pak in een vochtige doek en laat 3 uur staan. Haal het deeg los en laat het, krachtig wrijvend over een met bloem bestoven werkvlak, in fijne kruimels uiteen vallen. Sprenkel er wat water over en vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Verhit de olie en frituur de balletjes licht goudbruin. Schud de pan tijdens het frituren om, zodat de balletjes gelijkmatig kleuren. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Doe de suiker met het water in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot het mengsel iets kleverig wordt. Druppel het rozewater erbij en doe er de melkballetjes in. Laat de balletjes voor het opdienen minstens 0.5 uur in de siroop staan. Dien warm of gekoeld op.
Voedings-
waarde
Energie2156 KiloJoules
513 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
139 gram
3 gram
1 gram