culinaire zaken .nl |
Ananas gevuld met fruitsalade | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 0.50 150 50 0.50 3 2 4 |
stuks liter gram gram deciliter stuks eetlepel eetlepel |
ananas ijs (room-) kers (pitvrij,pot) rozijn (blank) rum banaan honing kokos (geraspt) | ||
Voor- berei- ding |
Rozijnen wassen en laten weken in de rum. kersen laten uitlekken in een zeef. Ananas halveren in de lengte (kroon eraan laten) en het vruchtvlees uit de schil snijden. Harde kern uit de ananas verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden. | |||
Berei- ding |
Bananen pellen en in plakjes snijden. Het fruit en de honing door de rozijnen met rum scheppen. De salade in de ananashelften scheppen en circa 1 kwartier in de koelkast zetten. De kokos in een droge koekepan goudbruin roosteren. Voor het serveren de ananas uit de koelkast halen, bolletjes ijs over de ananashelften verdelen en de kokos erover strooien. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2420 KiloJoules 576 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 85 gram 7 gram 5 gram |