culinaire zaken .nl |
Mascarpone coupes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:15 | |
Indelingen | Makkelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 2 2 2 1 1 1 1 - - |
gram stuks eetlepel eetlepel stuks pak theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
kaas (Mascarpone) eidooier suiker Amaretto eiwit lange vinger cacao (poeder) rasp (citroen-) koffie cognac | ||
Berei- ding |
Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige masssa. Voeg de mascarpone toe en roer het geheel voorzichtig met een houten lepel door en voeg hierbij 2 eetlepels Amaretto en citroenrasp toe. Klop iets meer dan 1 eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het mascarpone mengsel. Bedek de bodem van de dessertcoupes met lange vingers en besprenkel deze met Cognac en erg oude koffie. Spatel hierop het mascarponemengsel strooi er wat cacao over en zet de coupes in de koelkast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2279 KiloJoules 543 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 109 gram 0 gram |