culinaire zaken .nl |
Wentelteefjes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 2 80 8 3 - |
deciliter deciliter gram sneetje stuks naar smaak |
melk (halfvol) moes (appel-) boter (room-) brood (wit) ei (kip) kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Kluts de eieren met de melk en de kaneel in een kom. Week de sneetjes korsteloze witte boterhammen in dit mengsel en laat dit uitlekken. Bak de doorweekte sneetjes brood in hete boter om en om bruin. Schep op ieder sneetje appelmoes en strooi wat kaneel over de appelmoes. Dien het gerecht zo warm mogelijk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1917 KiloJoules 456 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 50 gram 13 gram 2 gram |