culinaire zaken .nl |
Tiramisu | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 16 5 5 4 3 |
gram deciliter stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel |
kaas (Mascarpone) koffie (erg sterk) lange vinger eidooier suiker Amaretto cacao (poeder) | ||
Berei- ding |
Doe de eierdooiers en de suiker in een grote kom en klop dit met een garde of mixer in circa 5 minuten tot een stevige creme. Meng de mascarpone erdoor. Bedek de bodem van een glazen schaal met de helft van de lange vingers en besprenkel die met de helft van de koffie en de amaretto. Verdeel de helft van het mascarponemengsel hierover. Leg de rest van de lange vingers hierop en bedek die opnieuw met de overgebleven koffie, amaretto en het mascarponemengsel. Zeef tenslotte wat cacapoeder over de tiramisu en dek de schaal af met plasticfolie. Voor het opdienen eerst een paar uur laten opstijven in de koelkast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5417 KiloJoules 1290 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 92 gram 759 gram 0 gram |