culinaire
zaken
.nl
Tiramisu
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
16
5
5
4
3
gram
deciliter
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
kaas (Mascarpone)ingrediënt info
koffie (erg sterk) ingrediënt info
lange vinger
eidooier
suiker
Amaretto
cacao (poeder)
Berei-
ding
Doe de eierdooiers en de suiker in een grote kom en klop dit met een garde of mixer in circa 5 minuten tot een stevige creme.
Meng de mascarpone erdoor.
Bedek de bodem van een glazen schaal met de helft van de lange vingers en besprenkel die met de helft van de koffie en de amaretto.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel hierover. Leg de rest van de lange vingers hierop en bedek die opnieuw met de overgebleven koffie, amaretto en het mascarponemengsel.
Zeef tenslotte wat cacapoeder over de tiramisu en dek de schaal af met plasticfolie. Voor het opdienen eerst een paar uur laten opstijven in de koelkast.
Voedings-
waarde
Energie5417 KiloJoules
1290 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
92 gram
759 gram
0 gram