culinaire zaken .nl |
Souffle met vruchten | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 20 16 6 4 4 2 1 |
gram gram stuks eetlepel stuks stuks theelepel bekertje |
fruitcocktail (blik) amandel (schaafsel) lange vinger suiker eidooier eiwit maizena creme fraiche | ||
Berei- ding |
De fruitcocktail in een zeef laten uitlekken en het sap opvangen. De lange vingers verkruimelen. Een ovenschaal goed invetten en de kruimels over de bodem verdelen. Met het vruchtensap besprenkelen. De eierdooiers schuimig kloppen met de suiker. Melk, creme fraiche en maizena vermengen en aan het eiermengsel toevoegen. De eiwitten stijfkloppen en door het eierdooiermengsel scheppen. Door 2/3 van dit mengsel de vruchten scheppen en dit over de koekkruimels verdelen. De rest van het eiermengsel erover verdelen en met geschaafde amandelen bestrooien. De oven op 190 graden celsius zetten en de souffle ongeveer 35 minuten bakken. Serveren met luchtige wijnsaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1190 KiloJoules 283 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 11 gram 2 gram |