culinaire
zaken
.nl
Siciliaanse cassatataart
(Cassata Siciliana)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
200
150
1
75
50
50
5
5
1
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
kaas (ricotta)ingrediënt info
chocolade (bitter)
boter (room-)
koffie (erg sterk) ingrediënt info
suiker
chocolade
bigarreaux
Grand Marnier
room (koffie-)
cake
Berei-
ding
Snij de cake horizontaal in plakken van 1 centimeter dik. Meng de ricotta, de room, de likeur en de suiker met een mixer op lage snelheid tot het glad is. Meng de geraspte chocolade en de fijngehakte geconfijte vruchten hierdoorheen. Besmeer de onderste plak met het ricottamengsel. Leg hier de volgende plak op en besmeer deze ook. Herhaal dit tot alle cake gebruikt is. Besmeer de buitenkant van de taart met het ricottamengsel en zet het geheel in de koeling om stevig te laten worden. Smelt de chocola en de koffie au bain marie. Voeg de boter in klontjes toe en roer deze erdoorheen. Laat het chocolademengsel even staan tot het wat dikker wordt. Smeer de buitenkant van de taart hiermee in. Laat de taart een dag in de koeling staan zodat de smaak kan doortrekken.
Voedings-
waarde
Energie4150 KiloJoules
988 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
90 gram
18 gram
3 gram