culinaire zaken .nl |
Siciliaanse cassatataart (Cassata Siciliana) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 150 1 75 50 50 5 5 1 |
gram gram gram deciliter gram gram gram eetlepel eetlepel stuks |
kaas (ricotta) chocolade (bitter) boter (room-) koffie (erg sterk) suiker chocolade bigarreaux Grand Marnier room (koffie-) cake | ||
Berei- ding |
Snij de cake horizontaal in plakken van 1 centimeter dik. Meng de ricotta, de room, de likeur en de suiker met een mixer op lage snelheid tot het glad is. Meng de geraspte chocolade en de fijngehakte geconfijte vruchten hierdoorheen. Besmeer de onderste plak met het ricottamengsel. Leg hier de volgende plak op en besmeer deze ook. Herhaal dit tot alle cake gebruikt is. Besmeer de buitenkant van de taart met het ricottamengsel en zet het geheel in de koeling om stevig te laten worden. Smelt de chocola en de koffie au bain marie. Voeg de boter in klontjes toe en roer deze erdoorheen. Laat het chocolademengsel even staan tot het wat dikker wordt. Smeer de buitenkant van de taart hiermee in. Laat de taart een dag in de koeling staan zodat de smaak kan doortrekken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4150 KiloJoules 988 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 90 gram 18 gram 3 gram |