culinaire zaken .nl |
Schuimomelet | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk | Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 10 2 1 0.50 0.50 |
gram gram stuks theelepel eetlepel theelepel |
aardbei boter (room-) ei (kip) maizena suiker (poeder-) suiker (basterd-,wit) | ||
Berei- ding |
Scheid de eiwitten van de dooiers (let op dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt, anders kun je dit niet meer stijfkloppen). Klop de eiwitten stijf met de mixer en mix er daarna geleidelijk aan de fijne suiker door en met de mixer op de laagste stand, een voor een, de eierdooiers. Als je er tegelijk ook wat maizena doormengt, wordt de omelet steviger en valt ze niet zo snel uit elkaar. Verhit de boter op een middelhoog vuur in een kleine koekepan met deksel. Schakel het vuur op de laagste stand en strijk de eiersneeuw over de bodem van de koekepan uit. Zet het deksel op de pan en laat de omelet 20 minuten bakken (licht het deksel intussen NIET op). Spoel de aardbeien intussen in koud water en laat ze uitlekken. Verwijder de steeltjes, snij de aardbeien doormidden en bestrooi ze met poedersuiker. Leg de omelet op een bord, garneer met stukje aardbei, vouw dubbel en serveer meteen (anders zakt de omelet in elkaar). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1153 KiloJoules 275 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 15 gram 3 gram |