culinaire zaken .nl |
Saffraankoek | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Makkelijk | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 4 4 3 2 1 |
gram gram eetlepel stuks eetlepel stuks snuifje |
meel (gries-) suiker olie kardamom (peulen) kokos (geraspt) ei (kip) saffraan | ||
Berei- ding |
Kook het griesmeel in water. Laat uitlekken. Open de kardemomvruchten en haal er de zaadjes uit. Meng alle ingredienten in een pan, op een zacht vuurtje en klop tot de bereiding dikker wordt. Giet in een vierkante ovenschotel en laat even bakken in een hete oven. Snij de koek in vierkantjes voor het opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2306 KiloJoules 549 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 91 gram 10 gram 2 gram |