culinaire zaken .nl |
Perzikwaaier met roquefortcreme | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:06 Bereiding : 00:02 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 50 2 2 |
centiliter gram stuks stuks |
room (slag-) kaas (roquefort) perzik (blik) noot (wal-,gepeld) | ||
Voor- berei- ding |
Pureer de roquefort met 2 eetlepels (p. 50 gram) slagroom. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel deze luchtig door de roquefort. Doe de roquefortcreme in een spuitzak met grove kartelmond. | |||
Berei- ding |
Dep de perzikhelften droog en snij ze in waaiers. Leg de waaiers op bordjes en spuit er een flinke toef roquefortcreme naast. Garneer de creme met een halve walnoot. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1574 KiloJoules 375 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 7 gram 2 gram |