culinaire
zaken
.nl
Perenmousse
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2.50
5
20
6
2
2
0.50
gram
deciliter
centiliter
gram
blaadje
gram
eetlepel
stuks
peer ingrediënt info
room (slag-)
water
aardbei ingrediënt info
gelatine
suiker
suiker
citroen
Voor-
berei-
ding
De peren schillen, de klokhuizen verwijderen en in stukken snijden. Het water met het citroensap en de suiker ca. 1 minuut op 100% verwarmen en roeren tot de suiker is opgelost. De stukjes peer erin leggen en 6-8 minuten op 100% verwarmen. De stukjes peer in een mengbeker of foodprocessor pureren (eventueel wat peer achterhouden, deze klein snijden en als vulling later gebruiken). De gelatine in ruim koud water weken. De slagroom met de suiker stijf slaan en de kom tot gebruik in de koelkast zetten. De gelatine uitknijpen en in een ovenvast schaaltje 20-30 seconden op 100% verwarmen tot deze is opgelost. De gelatine door de perenpuree scheppen en als deze lobbig begint te worden de slagroom en eventueel de stukjes peer erdoor spatelen. De mousse overdoen in een rechthoekige cakevorm van 3/4 liter inhoud en de vorm ten minste 4-5 uur in de koelkast zetten om op te stijven.
Berei-
ding
De mousse storten, in plakken snijden en op elk bordje 2 plakjes leggen. Garneren met aardbeien.
Voedings-
waarde
Energie1349 KiloJoules
321 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
2 gram
3 gram