culinaire zaken .nl |
Perenmousse | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 05:00 Bereiding : 00:02 | |
Indelingen | Magnetron | Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2.50 5 20 6 2 2 0.50 |
gram deciliter centiliter gram blaadje gram eetlepel stuks |
peer room (slag-) water aardbei gelatine suiker suiker citroen | ||
Voor- berei- ding |
De peren schillen, de klokhuizen verwijderen en in stukken snijden. Het water met het citroensap en de suiker ca. 1 minuut op 100% verwarmen en roeren tot de suiker is opgelost. De stukjes peer erin leggen en 6-8 minuten op 100% verwarmen. De stukjes peer in een mengbeker of foodprocessor pureren (eventueel wat peer achterhouden, deze klein snijden en als vulling later gebruiken). De gelatine in ruim koud water weken. De slagroom met de suiker stijf slaan en de kom tot gebruik in de koelkast zetten. De gelatine uitknijpen en in een ovenvast schaaltje 20-30 seconden op 100% verwarmen tot deze is opgelost. De gelatine door de perenpuree scheppen en als deze lobbig begint te worden de slagroom en eventueel de stukjes peer erdoor spatelen. De mousse overdoen in een rechthoekige cakevorm van 3/4 liter inhoud en de vorm ten minste 4-5 uur in de koelkast zetten om op te stijven. | |||
Berei- ding |
De mousse storten, in plakken snijden en op elk bordje 2 plakjes leggen. Garneren met aardbeien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1349 KiloJoules 321 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 2 gram 3 gram |