culinaire
zaken
.nl
Omgekeerde perencake
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
40
25
25
15
2
2
1.50
1
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
stuks
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
amandel (gemalen) ingrediënt info
meel (volkoren-)
honing
ei (kip)ingrediënt info
peer ingrediënt info
cacao (poeder)
kumquat
Berei-
ding
Leg de peerhelften met de vlakke kant naar onderen in een beboterde ronde bakvorm, middellijn circa 18 centimeter. Klop de eierdooiers schuimig met de suiker. Schep een eetlepel heet water en het cacao- of carobpoeder erdoor, dan het meel en de amandelen. Klop de eiwitten stijf, schep ze voorzichtig door het deeg. Schep het over de peren en bak de cake in in 40 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden Celcius. Keer de cake op een verwarmde schaal, bestrijk de peren met honing. Versier hem met plakjes kumquat en serveer hem warm of koud.
Voedings-
waarde
Energie1257 KiloJoules
299 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
40 gram
119 gram
3 gram