culinaire zaken .nl |
Omgekeerde perencake | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
40 25 25 15 2 2 1.50 1 |
gram gram gram gram stuks stuks theelepel stuks |
suiker (basterd-,bruin) amandel (gemalen) meel (volkoren-) honing ei (kip) peer cacao (poeder) kumquat | ||
Berei- ding |
Leg de peerhelften met de vlakke kant naar onderen in een beboterde ronde bakvorm, middellijn circa 18 centimeter. Klop de eierdooiers schuimig met de suiker. Schep een eetlepel heet water en het cacao- of carobpoeder erdoor, dan het meel en de amandelen. Klop de eiwitten stijf, schep ze voorzichtig door het deeg. Schep het over de peren en bak de cake in in 40 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden Celcius. Keer de cake op een verwarmde schaal, bestrijk de peren met honing. Versier hem met plakjes kumquat en serveer hem warm of koud. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1257 KiloJoules 299 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 119 gram 3 gram |