culinaire
zaken
.nl
Luchtig marsala-ijs
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1.50
100
4
1
1
deciliter
deciliter
gram
stuks
theelepel
zakje
room (slag-)
marsala
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
eidooier
kaneel (poeder)
suiker (vanille-)
Berei-
ding
Klop de eidooiers met de basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en Marsala in een kom tot een schuimig mengsel. Zet de kom in een pan met kokend water en blijf kloppen tot het mengsel gaat binden. Neem de kom uit het water en laat de vla afkoelen. Klop de slagroom half stijf en spatel deze luchtig door het marsalaschuim. Doe het mengsel over in een glazen schaal en laat het in de diepvriezer in circa 1 uur door en door koud worden. Garneer met aardbeien en kleine bitterkoekjes (Amaretto di Sarono).
Voedings-
waarde
Energie1686 KiloJoules
401 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
7 gram
0 gram