culinaire zaken .nl |
Kwee Tjarang Madoe (Knapperige kleefrijst-koekjes) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 250 50 12 1 |
deciliter gram gram eetlepel stuks |
santen ketan (meel) suiker (Javaans) olie ei (kip) | ||
Berei- ding |
Het ei klutsen en met de santen aanlengen. Dit vocht bij het ketanmeel voegen. Vervolgens doet men in een wadjan wat olie, die men goed heet laat worden. Het bereide deeg in een spuitzak doen, waaruit men het tot dunne koekjes in de olie laat lopen. Deze koekjes droog braden tot ze goed bruin zijn. Dan er uit halen en javaanse suiker er overheen doen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3435 KiloJoules 818 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 68 gram 12 gram 2 gram |