culinaire
zaken
.nl
Kwee Tjarang Madoe
(Knapperige kleefrijst-koekjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
250
50
12
1
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
santen ingrediënt info
ketan (meel)
suiker (Javaans)
olie ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
Berei-
ding
Het ei klutsen en met de santen aanlengen. Dit vocht bij het ketanmeel voegen. Vervolgens doet men in een wadjan wat olie, die men goed heet laat worden. Het bereide deeg in een spuitzak doen, waaruit men het tot dunne koekjes in de olie laat lopen. Deze koekjes droog braden tot ze goed bruin zijn. Dan er uit halen en javaanse suiker er overheen doen.
Voedings-
waarde
Energie3435 KiloJoules
818 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
68 gram
12 gram
2 gram