culinaire zaken .nl |
Kastanjepuree | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 7.50 9 4 2 1 - |
gram deciliter eetlepel toefje eetlepel zakje naar smaak |
kastanje (tam) melk suiker room (slag-,spuitbus) cognac suiker (vanille-) zout | ||
Berei- ding |
De kastanjes inkepen en in ruim water met zout 18 minuten laten koken. Pellen en met melk, suiker, zout en vanillesuiker in een warme puddingvorm doen. Au bain marie laten koken totdat de kastanjes gaar zijn en de vloeistof opgenomen hebben. Dan de cognac erover gieten en laten verdampen. De massa door een zeef wrijven. Uit een deel van de puree 4 koekjes met een doorsnee van 5 centimeter vormen en de rest erop leggen. Met toefjes room garneren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 977 KiloJoules 233 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 7 gram 0 gram |