culinaire
zaken
.nl
Kastanjepuree
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
7.50
9
4
2
1
-
gram
deciliter
eetlepel
toefje
eetlepel
zakje
naar smaak
kastanje (tam)
melk ingrediënt info
suiker
room (slag-,spuitbus)
cognac
suiker (vanille-)
zout
Berei-
ding
De kastanjes inkepen en in ruim water met zout 18 minuten laten koken. Pellen en met melk, suiker, zout en vanillesuiker in een warme puddingvorm doen. Au bain marie laten koken totdat de kastanjes gaar zijn en de vloeistof opgenomen hebben. Dan de cognac erover gieten en laten verdampen. De massa door een zeef wrijven. Uit een deel van de puree 4 koekjes met een doorsnee van 5 centimeter vormen en de rest erop leggen. Met toefjes room garneren.
Voedings-
waarde
Energie977 KiloJoules
233 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
7 gram
0 gram