culinaire
zaken
.nl
Perziken gevuld met bitterkoekjes
(Pesche ripiene)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
40
30
6
4
2
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
boter (room-)
amandel (gemalen) ingrediënt info
bitterkoekje
perzik
suiker
Berei-
ding
Giet kokend water over de perziken, giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Trek het velletje van de perziken en halveer ze. Haal de pit eruit en maak de holte wat groter door wat vruchtvlees uit te lepelen. Vermeng het vruchtvlees met de amandelen, de bitterkoekjes en de suiker. Vul de halve perziken met dit mengsel. Beboter een ovenvaste schaal, doe de perziken erin en bedek ze met de resterende klontjes boter. Bak de perziken 25 minuten in een oven op 180 graden Celcius.
Voedings-
waarde
Energie1192 KiloJoules
284 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
36 gram
4 gram
4 gram