culinaire zaken .nl |
Perziken gevuld met bitterkoekjes (Pesche ripiene) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:37 | |
Indelingen | Feestelijk | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
40 30 6 4 2 |
gram gram stuks stuks eetlepel |
boter (room-) amandel (gemalen) bitterkoekje perzik suiker | ||
Berei- ding |
Giet kokend water over de perziken, giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Trek het velletje van de perziken en halveer ze. Haal de pit eruit en maak de holte wat groter door wat vruchtvlees uit te lepelen. Vermeng het vruchtvlees met de amandelen, de bitterkoekjes en de suiker. Vul de halve perziken met dit mengsel. Beboter een ovenvaste schaal, doe de perziken erin en bedek ze met de resterende klontjes boter. Bak de perziken 25 minuten in een oven op 180 graden Celcius. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1192 KiloJoules 284 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 4 gram 4 gram |