culinaire
zaken
.nl
De dames Kwark en Citroen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
260
60
50
21
2
10
4
3
2
2
1
1
-
gram
gram
gram
theelepel
centiliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
blaadje
stuks
eetlepel
naar smaak
kwark
boter (room-)
bes (aal-, rood)
sap (citroen-)
wijn (wit)
bloem ingrediënt info
eidooier
eiwit
suiker
gelatine
sinaasappel ingrediënt info
suiker
zout
Berei-
ding
Scheid de eidooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers met de suiker tot een dik schuimende massa. Was de sinaasappel met heet water, rasp de schil eraf en pers deze uit. Doe sap en raspsel bij de dooiermassa en schep de bloem erdoor. Klop de eiwitten stijf met het zout en schep ze door het mengsel. Beboter een wijde rechthoekige vorm. Doe het deeg erin. Bak het 4 minuten op 500 Watt. Keer het deeg. Kook voor de vulling de eierdooiers met het citroensap en een eetlepel suiker op 400 Watt 3 minuten. Roer elke 0.5 minuut. Week de gelatine in koud water. Roer de kwark met de rest van suiker door de eimassa. Verwarm de wijn 1 minuut op 600 Watt. Knijp de gelatine goed uit en los ze op in de wijn. Was de bessen, doe ze met de wijn bij de kwark en schep dit voorzichtig om. Leg de helft van het deeg in een vorm. Schep de creme erop. Dek af met de tweede plak deeg. Laat 2 uur in de koelkast opstijven.
Voedings-
waarde
Energie1482 KiloJoules
353 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
13 gram
2 gram