culinaire zaken .nl |
De dames Kwark en Citroen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:09 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
260 60 50 21 2 10 4 3 2 2 1 1 - |
gram gram gram theelepel centiliter gram stuks stuks eetlepel blaadje stuks eetlepel naar smaak |
kwark boter (room-) bes (aal-, rood) sap (citroen-) wijn (wit) bloem eidooier eiwit suiker gelatine sinaasappel suiker zout | ||
Berei- ding |
Scheid de eidooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers met de suiker tot een dik schuimende massa. Was de sinaasappel met heet water, rasp de schil eraf en pers deze uit. Doe sap en raspsel bij de dooiermassa en schep de bloem erdoor. Klop de eiwitten stijf met het zout en schep ze door het mengsel. Beboter een wijde rechthoekige vorm. Doe het deeg erin. Bak het 4 minuten op 500 Watt. Keer het deeg. Kook voor de vulling de eierdooiers met het citroensap en een eetlepel suiker op 400 Watt 3 minuten. Roer elke 0.5 minuut. Week de gelatine in koud water. Roer de kwark met de rest van suiker door de eimassa. Verwarm de wijn 1 minuut op 600 Watt. Knijp de gelatine goed uit en los ze op in de wijn. Was de bessen, doe ze met de wijn bij de kwark en schep dit voorzichtig om. Leg de helft van het deeg in een vorm. Schep de creme erop. Dek af met de tweede plak deeg. Laat 2 uur in de koelkast opstijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1482 KiloJoules 353 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 13 gram 2 gram |