culinaire zaken .nl |
Boeboer santen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 150 6 3.50 |
deciliter gram gram centimeter eetlepel |
water rijst suiker (bruin) santen (blok) room (koffie-) | ||
Berei- ding |
Breng de rijst met 4/5 deel van het water en de santen in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 12 minuten zachtjes koken. Voeg de koffieroom toe en laat het rijstmengsel nog 12 minuten zachtjes doorkoken tot alles gaar is. Breng de rest van het water met de bruine suiker onder voortdurend roeren in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag en laat het mengsel zonder deksel op de pan 17 minuten zachtjes koken tot een siroop is ontstaan. Doe de rijstebrij in een schaal en schenk er de suikersiroop over. serveer het gerecht koud of warm. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2024 KiloJoules 482 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 84 gram 5 gram 1 gram |