culinaire zaken .nl |
Bitterkoekjes-kwarkdessert | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 1.25 8 8 5 3 |
gram deciliter stuks eetlepel eetlepel stuks |
kwark room (slag-) bitterkoekje suiker Amaretto eidooier | ||
Berei- ding |
Besprenkel de bitterkoekjes met de helft van de likeur. Klop de eidooiers met de rest van de likeur en de suiker in ongeveer 12 minuten tot een lichte creme. Roer de kwark los met de slagroom en spatel dit door de eidooiers. Verdeel de helft van het kwarkmengsel over de coupes, leg de bitterkoekjes erop en schep de rest van het kwarkmengsel erop. Zet de coupes minstens 4 uur in de koelkast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2105 KiloJoules 501 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 56 gram 10 gram 1 gram |