culinaire
zaken
.nl
Appeltaart klassiek
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
2
200
160
8
2
2
1
1
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
theelepel
stuks
stuks
zakje
naar smaak
bloem (tarwe-) ingrediënt info
room (slag-)
boter (room-)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
appel
kaneel (poeder)
ei (kip)ingrediënt info
rasp (citroen-)
suiker (vanille-)
zout
Berei-
ding
Maak een deeg van de bloem, witte basterdsuiker, zout, roomboter, de helft van de losgeklopte eieren, citroenschilrasp en vanillesuiker. Laat het deeg op een koele plek 30 minuten opstijven. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (gasstand 3-4). Beboter een springvorm. Gebruik driekwart deel van het deeg om de bodem en de zijkanten van de springvorm te bedekken. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in dunne schijfjes. Verdeel de appelen over het deeg in de springvorm en bestrooi de appelen met kaneel. Maak van het resterende deeg smalle reepjes en leg ze kruislings over de appelvulling. Bestrijk het deeg met de rest van de losgeroerde eieren. Bak de taart in 75 minuten goudbruin en gaar. Serveer de appeltaart met geklopte slagroom.
Voedings-
waarde
Energie4926 KiloJoules
1173 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
131 gram
16 gram
17 gram