culinaire
zaken
.nl
Appel-hazelnoot crisp
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
60
50
5
2
2
2
1
1
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
noot (hazel-)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
appel
sap (citroen-)
kaneel (poeder)
suiker
gember (poeder) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Doe de hazelnoten, bloem, basterdsuiker, het kaneelpoeder, de nootmuskaat en het gemberpoeder in een keukenmachine en draai tot alles goed gemengd is. Voeg de boter toe en draai het geheel tot een kruimelig mengsel. Zet weg.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in plakken. Schik de plakken appel in een magnetronschaal van 1.5 liter inhoud. Sprenkel er het citroensap over en bestrooi met de kristalsuiker. Bedek de plakken appel met het hazelnootmengsel. Zet de schaal 15 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Dien de "Crisp" warm of koud op.
Voedings-
waarde
Energie1084 KiloJoules
258 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
3 gram
3 gram