culinaire zaken .nl |
Appel-hazelnoot crisp | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 60 50 5 2 2 2 1 1 |
gram gram gram gram stuks eetlepel theelepel eetlepel theelepel theelepel |
noot (hazel-) bloem boter (room-) suiker (basterd-,bruin) appel sap (citroen-) kaneel (poeder) suiker gember (poeder) nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Doe de hazelnoten, bloem, basterdsuiker, het kaneelpoeder, de nootmuskaat en het gemberpoeder in een keukenmachine en draai tot alles goed gemengd is. Voeg de boter toe en draai het geheel tot een kruimelig mengsel. Zet weg. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in plakken. Schik de plakken appel in een magnetronschaal van 1.5 liter inhoud. Sprenkel er het citroensap over en bestrooi met de kristalsuiker. Bedek de plakken appel met het hazelnootmengsel. Zet de schaal 15 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Dien de "Crisp" warm of koud op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1084 KiloJoules 258 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 3 gram 3 gram |