culinaire zaken .nl |
Stoof 1 (Maaltijdsoep) | |||
Soort gerecht | Maaltijdsoep | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Maaltijdsoep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 100 50 25 8 5 5 2 2 1 1 |
gram gram gram gram stuks stuks stuks stuks stuks stuks stuks |
champignon pasta (macaroni) kool (wit) andijvie wortel aardappel bouillon (tablet) bouillon (tablet) peper (rood) ui prei | ||
Berei- ding |
We hebben hiervoor wat schenkel en poelet nodig. De lomboks ontpitten. De prei in ringen snijden. We gebruiken 0.25 struik andijvie. Schenkels, poelet, lomboks, bouillonblokjes en maggiblokjes circa 30 minuten laten koken in een grote pan. Intussen alle groenten grof snijden. Na 30 minuten gaan in de pan 5 grote stukken aardappel en 100 gram macaroni. Dit geheel circa 15 minuten laten koken. Dan de groenten toevoegen en zachtjes gaar laten sudderen. Een grote ui in boter lichtbruin bakken en deze met boter en al in de soep doen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1255 KiloJoules 299 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 49 gram 12 gram 7 gram |