culinaire
zaken
.nl
Zuurkool-maaltijdsoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
75
75
5
2
1
1
1
-
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
bekertje
eetlepel
stuks
naar smaak
aardappel ingrediënt info
kool (zuur-)ingrediënt info
spek (katen-)
worst (chorizo)
bes (jenever-)ingrediënt info
bouillon (vlees-,tablet)
room (zuur)
boter (room-)
laurier (blad)
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schil en was de aardappelen en snij ze in stukken. Snij het katenspek en de chorizo in stukjes.
Berei-
ding
Verhit de boter in een pan en bak het spek en de chorizo circa 3 minuten Voeg 1 liter water per 2 bouillontabletten toe, de bouillontabletten, de stukjes aardappel, de zuurkool, het laurierblad en de jeneverbessen.

Kook de soep afgedekt circa 20 minuten Verwijder het laurierblad. Stamp met een pureestamper een deel van de aardappelen fijn. Breng de soep op smaak met vers gemalen zwarte peper.

Geef er zure room en grof boerenbrood bij.
Voedings-
waarde
Energie3135 KiloJoules
746 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
54 gram
28 gram
11 gram