culinaire zaken .nl |
Zuurkool-maaltijdsoep | |||
Soort gerecht | Maaltijdsoep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Eenpansgerecht Maaltijdsoep | Makkelijk Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 75 75 5 2 1 1 1 - |
gram gram gram gram stuks stuks bekertje eetlepel stuks naar smaak |
aardappel kool (zuur-) spek (katen-) worst (chorizo) bes (jenever-) bouillon (vlees-,tablet) room (zuur) boter (room-) laurier (blad) peper | ||
Voor- berei- ding |
Schil en was de aardappelen en snij ze in stukken. Snij het katenspek en de chorizo in stukjes. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een pan en bak het spek en de chorizo circa 3 minuten Voeg 1 liter water per 2 bouillontabletten toe, de bouillontabletten, de stukjes aardappel, de zuurkool, het laurierblad en de jeneverbessen. Kook de soep afgedekt circa 20 minuten Verwijder het laurierblad. Stamp met een pureestamper een deel van de aardappelen fijn. Breng de soep op smaak met vers gemalen zwarte peper. Geef er zure room en grof boerenbrood bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3135 KiloJoules 746 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 54 gram 28 gram 11 gram |