culinaire zaken .nl |
Aardappelmaaltijdsoep | |||
Soort gerecht | Maaltijdsoep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Maaltijdsoep | Soep | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4.60 400 375 250 250 100 25 1 |
liter deciliter gram gram gram gram gram gram stuks |
melk soep (champignon-creme-) knakworst aardappel (partjes) soepgroenten champignon worst (chorizo) boter (room-) ui | ||
Berei- ding |
Ui pellen en snipperen. Champignons schoonmaken en in vieren snijden. Verhit de boter in een pan. Ui ongeveer 2 minuten bakken en af en toe doorroeren. Melk erbij schenken en al roerende aan de kook brengen. Aardappelpartjes en soepgroenten toevoegen en met het deksel op de pan ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Intussen chorizo en knakworstjes in stukjes snijden. Champignonsoep door soep roeren en al roerende aan de kook brengen. Roer de worstsoorten door de soep en laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes meekoken. Lekker met stokbrood of ciabata met een roonkaas (bijv. AH verse roonkaas met knoflook en kruiden, Boursin met groene kruiden en knoflook, Boursin met peper, Bressot met kruiden, Bressot met ham, Paturain met knoflook en kruiden). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3398 KiloJoules 809 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 36 gram 8 gram |