culinaire zaken .nl |
Omelet (gevuld) met gehakt (Dadar isi) | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 25 25 25 5 1 1 1 1 |
gram gram gram gram stuks teentje takje stuks stuks |
gehakt (half-om-half) kool (wit) prei kool (spits-) ei (kip) knoflook selderij (blad-) wortel ui | ||
Berei- ding |
Fruit het uitje en de knoflook glazig in 2 eetlepels olie. Laat daarin het gerulde gehakt gaar worden. Onder geregeld omscheppen de fijngesneden groente toevoegen met naar smaak zout en peper. Daarna alles laten afkoelen. Klop de eieren met zout en peper. Voeg de geklopte eieren aan de afgekoelde groente toe en meng alles goed door elkaar. Verwarm de olie in een koekepan en zorg er voor dat deze zowel de bodem als de rand van de pan bedekt en doe de helft van het eiermengsel in de koekepan. Laat de inhoud van de pan langzaam gaar worden en aan de onderzijde goudgeel kleuren en keer het daarna om. Doe hetzelfde met de andere helft. Voeg naar smaak sambal toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 792 KiloJoules 189 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 13 gram 1 gram |