culinaire zaken .nl |
Gevulde meloen | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 50 4 2 2 1 1 1 - - - |
deciliter gram takje eetlepel stuks stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
mayonaise ham (plak) melisse (citroen-) Vermouth (droog) meloen kipfilet kerrie (poeder) siroop (gember) tijm (gedroogd) peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de meloen door midden, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees er met een appelboor uit, zodat er mooie bolletjes ontstaan. Bak het kippenvlees gaar. Snij de kip in stukjes en de ham in dobbelsteentjes. Schep de meloenballetjes en de kip door elkaar. Maak een sausje van de mayonaise, de kerrie, de vermouth, de tijm, de gembersiroop en wat zout en peper. Doe in elke halve meloen een klein lepeltjes saus en meng de rest van de saus door het kipmengsel. Verdeel de kip over 4 meloenhelften. Garneer de meloen met een takje citroen melisse. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2891 KiloJoules 688 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 14 gram 1 gram |