culinaire zaken .nl |
Gebakken camembert met aarbeiengelei | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 50 4 4 3 - - - |
gram gram eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
aardbei boter (bak-) bloem kaas (Camembert) water meel (paneer-) gelei sla | ||
Voor- berei- ding |
Camembert kaasje: 4 kleine kaasjes of 2 grote | |||
Berei- ding |
De aardbeien met een bodempje water aan de kook brengen. Ze zo lang laten koken dat ze hun vocht loslaten. Het geheel zeven door een doek en het sap opvangen. Per deciliter sap, 125 gram geleisuiker afmeten, dit met het sap aan de kook brengen en laten inkoken. Als een druppel van de massa niet meer uitvloeit, is de gelei goed. Deze afschuimen en af laten koelen. Van de bloem met het water een papje roeren. De kaasjes eerst door dit mengsel, en daarna door het paneermeel halen en in ongeveer 5 minuten aan beide kanten in de verhitte boter of margarine goudbruin bakken. Steeds op een bordje wat sla leggen, er een gebakken camembert opleggen en deze garneren met een lepel aardbeien gelei. Heerlijk als lunchhapje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3808 KiloJoules 907 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 51 gram 1 gram |