culinaire
zaken
.nl
Gebakken camembert met aarbeiengelei
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
50
4
4
3
-
-
-
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardbei ingrediënt info
boter (bak-)
bloem ingrediënt info
kaas (Camembert)
water
meel (paneer-)
gelei
sla ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Camembert kaasje: 4 kleine kaasjes of 2 grote
Berei-
ding
De aardbeien met een bodempje water aan de kook brengen.
Ze zo lang laten koken dat ze hun vocht loslaten.
Het geheel zeven door een doek en het sap opvangen.
Per deciliter sap, 125 gram geleisuiker afmeten, dit met het sap aan de kook brengen en laten inkoken.
Als een druppel van de massa niet meer uitvloeit, is de gelei goed.
Deze afschuimen en af laten koelen.
Van de bloem met het water een papje roeren.
De kaasjes eerst door dit mengsel, en daarna door het paneermeel halen en in ongeveer 5 minuten aan beide kanten in de verhitte boter of margarine goudbruin bakken.
Steeds op een bordje wat sla leggen, er een gebakken camembert opleggen en deze garneren met een lepel aardbeien gelei.
Heerlijk als lunchhapje.
Voedings-
waarde
Energie3808 KiloJoules
907 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
51 gram
1 gram