culinaire zaken .nl |
Salade met gebakken kippenlevertjes | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk Salade | Slank Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 100 1 1 1 1 1 - - |
gram gram stuks stuks eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kippenlever sla (gemengd) tomaat ui sap (citroen-) mosterd olie peper zout | ||
Berei- ding |
Sla wassen, drogen en over borden verdelen. Tomaat wassen, halveren en pitjes verwijderen. In partjes snijden en over sla verdelen. Roer een saus van olie, azijn, mosterd, zout en peper en druppel dit over de sla. Ui pellen en in ringen snijden. kippenlevers halveren en met zout bestrooien. In pan met dikke bodem olie verhitten en kippenlevertjes bruin bakken in circa 5 minuten Bak de uiringen de laatste minuten mee. Schep de warme kippenlevertjes met ui op de salade en dien direct op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 703 KiloJoules 167 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 17 gram 3 gram |