culinaire
zaken
.nl
Salade met gebakken kippenlevertjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
100
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kippenleveringrediënt info
sla (gemengd) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
sap (citroen-)
mosterd
olie ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Sla wassen, drogen en over borden verdelen. Tomaat wassen, halveren en pitjes verwijderen. In partjes snijden en over sla verdelen. Roer een saus van olie, azijn, mosterd, zout en peper en druppel dit over de sla. Ui pellen en in ringen snijden.

kippenlevers halveren en met zout bestrooien. In pan met dikke bodem olie verhitten en kippenlevertjes bruin bakken in circa 5 minuten Bak de uiringen de laatste minuten mee.

Schep de warme kippenlevertjes met ui op de salade en dien direct op.
Voedings-
waarde
Energie703 KiloJoules
167 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
17 gram
3 gram