culinaire zaken .nl |
Roerei op toast | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 15 2 2 1 - - |
centiliter gram stuks sneetje bouquet naar smaak naar smaak |
melk boter (room-) ei (kip) brood (wit) kruiden (tuin-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
De eieren loskloppen met het vocht, het zout en de peper. De fijngeknipte kruiden erdoor mengen. Korstjes van de boterhammen verwijderen | |||
Berei- ding |
De boter in een kleine pan laten smelten en het eimengsel toevoegen. Langzaam roerend het eimengsel verhitten, daarbij steeds het gedeelte dat aan de bodem van de pan vastplakt losmaken. Boterhammen onder de grill licht roosteren. Variaties: Roerei met kaas: 20 gram oude geraspte kaas toevoegen aan het eimengsel. Roerei met spek of ham: Het eimengsel vermengen met 30 gram licht uitgebakken plakken ham of spek. Roerei met champignons: 75 gram gewassen, gesneden en in 10 gram boter gesmoorde champignons in plaats van de melk aan de eieren toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1906 KiloJoules 454 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 21 gram 2 gram |