culinaire
zaken
.nl
Roerei op toast
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
15
2
2
1
-
-
centiliter
gram
stuks
sneetje
bouquet
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
brood (wit)
kruiden (tuin-)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
De eieren loskloppen met het vocht, het zout en de peper. De fijngeknipte kruiden erdoor mengen. Korstjes van de boterhammen verwijderen
Berei-
ding
De boter in een kleine pan laten smelten en het eimengsel toevoegen. Langzaam roerend het eimengsel verhitten, daarbij steeds het gedeelte dat aan de bodem van de pan vastplakt losmaken. Boterhammen onder de grill licht roosteren.

Variaties:
Roerei met kaas: 20 gram oude geraspte kaas toevoegen aan het eimengsel.

Roerei met spek of ham: Het eimengsel vermengen met 30 gram licht uitgebakken plakken ham of spek.

Roerei met champignons: 75 gram gewassen, gesneden en in 10 gram boter gesmoorde champignons in plaats van de melk aan de eieren toevoegen.
Voedings-
waarde
Energie1906 KiloJoules
454 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
39 gram
21 gram
2 gram