culinaire zaken .nl |
Broodje shoarma met andijvie | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Oven | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 250 150 80 25 8 2 1 1 |
gram gram gram gram gram stuks eetlepel stuks eetlepel |
shoarmavlees andijvie (krul-) prei ui boter (room-) broodje (pita-) creme fraiche paprika (rood) saus (chili-) | ||
Voor- berei- ding |
Oven voorverwarmen op 250 graden. Ui snipperen. Prei in dunne ringen snijden. Paprika in stukjes snijden. Krulandijvie in hele dunne reepjes snijden. | |||
Berei- ding |
Intussen in koekepan boter verhitten. Al roerende shoarmavlees in circa 5 minuten lichtbruin bakken. Intussen shoarmabroodjes op rooster in oven leggen en in circa 5 minuten verwarmen. Door vlees roeren: paprika, chilisaus, creme fraiche en andijvie. Hiermee shoarmabroodjes vullen en op borden leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1250 KiloJoules 298 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 33 gram 6 gram |