culinaire zaken .nl |
Perzische aubergines | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Iran | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 6 4 4 3 2 - - |
gram mililiter stuks stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
bloem sap (citroen-) ei (kip) aubergine olie (olijf-) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Snijd de aubergines, waar het groen van is afgesneden, in de lengte doormidden. Bestrooi elke helft met zout. Dep deze helften na ongeveer 30 minuten met keukenpapier droog. Bak de gesnipperde uien in de olie lichtbruin. Schep het auberginevlees uit de schillen en snijd het in blokjes. Roer deze blokjes door de uien en laat alles 15 minuten zachtjes bakken. Voeg eventueel wat extra olie toe. Roer de overgebleven ingredienten, de eieren en de bloem en zout en peper door dit mengsel en schenk er wat citroensap bij. Giet het auberginemengsel in een niet te hoge, met wat olie ingesmeerde, vuurvaste schaal. Het mengsel moet 2 tot 3 cm. hoog zijn. Zet de schaal 30 minuten in een oven van 200 graden. De bovenkant ziet er dan mooi bruin uit. Geef bij dit gerecht gekookte tuinbonen waar stukjes rode paprika doorheen zijn geroerd. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1040 KiloJoules 248 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 13 gram 13 gram |