culinaire
zaken
.nl
Pakketje voor de barbecue - kalkoen met peultjes
(Met kip en kalkoen kun veel doen.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
150
150
8
2
1
1
0.50
-
-
-
gram
gram
gram
plakje
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kalkoenfilet
peultjes
oesterzwam ingrediënt info
bacon
peterselie (vers) ingrediënt info
rasp (limoen-)
ui (sjalot) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
boter (room-)
Berei-
ding
Haal de peultjes af en snij ze schuin doormidden. Snij de kaloenfilet in 4 dikke plakken van 100 gram en leg ze elk op een stuk beboterde alu-folie (glimmende kant boven). Maak een kruidenmengsel van zout, royaal (sechuan)peper, kleine blokjes paprika, limoenrasp, fijngehakte sjalot, de in reepjes gesneden oesterzwammen en wat vers gehakte peterselieblad (of korianderblad). Schep alles goed door elkaar.

Verdeel het mengsel over de pakketjes. Leg op elk bergje 2 plakjes bacon. Vouw de pakketjes goed dicht en gril ze op de barbecue in 30-35 minuten gaar. Bestrooi de geopende pakketjes met nog wat peterselieblad (of korianderblad).
Voedings-
waarde
Energie929 KiloJoules
221 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
27 gram
2 gram