culinaire zaken .nl |
Gemarineerde gamba's (Geef er stokbrood met een Grieksesalade bij.) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:00 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Barbecue | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 50 3 3 1 1 - |
kilogram centiliter gram teentje eetlepel stuks stuks naar smaak |
garnaal (Chinees(gamba)) olie (olijf-) boter (room-) knoflook peterselie (vers) sap (limoen-) citroen zout (zee-) | ||
Berei- ding |
Smelt de boter met de olijfolie. Roer er 2 eetlepels van de gehakte peterselie, de knoflook uit de pers, en het limoensap door. Laat de marinade tot lauwwarm afkoelen. Leg de scampi's circa 2 uur in deze marinade. Van tijd tot tijd even omscheppen. Rooster de gamba's kort op de barbcue. Niet te lang, anders worden ze taai. Bestrooi de gamba's met grof zeezout en garneer met gehakte peterselie en partjes citroen. Lekker met stokbrood en een Griekse salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1145 KiloJoules 273 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 55 gram 0 gram |