culinaire zaken .nl |
Gegrilleerde T-bone steak met chiliboter | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Barbecue | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
60 2 2 2 2 1 1 1 - |
gram stuks theelepel teentje eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak |
boter (room-) runderentrecote peperkorrel knoflook sesamzaad peterselie (vers) ui (sjalot) peper (Madam Janet,rood) zout | ||
Berei- ding |
- Steek de barbecue of de grill ruim voor het eten aan, zodat deze heel heet is. - Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op een matig vuur bruin en laat ze afkoelen. - Halveer de rode madame janet pepertje, verwijder de zaadlijsten en hak het pepertje fijn. - Pel en snipper het sjalotje. - Smelt 1 eetlepel boter en bak hierin de peper met het sjalotje 3 minuten op een laag vuur en laat afkoelen. - Meng de rest van de boter met de koude sesamzaadjes, het koude pepermengsel en de peterselie. - Pers de teentjes knoflook fijn en wrijf de knoflook op het vlees. Bestrooi de vlees steaks met lekker veel grof gemalen gemengde peper. - Laat ze boven de hete barbecue aan beide kanten bruin en gaar worden (4-10 minuten aan iedere kant, afhankelijk van de dikte van het vlees. Ook de smaak van de eter speelt hierbij een grote rol, wil hij vlees rood, rose of doorgebakken. - Bestrooi het gegrilleerde vlees naar smaak met zout en schep er de chiliboter erop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1082 KiloJoules 258 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 20 gram 1 gram |