culinaire zaken .nl |
Rundvlees gestoofd in guiness-bier ((Irish Stew)) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Ierland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:00 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 300 1.50 100 10 10 2 2 0.25 - - |
kilogram gram deciliter gram gram gram stuks eetlepel knol naar smaak naar smaak |
rundersukadelap wortel bier (Guiness) spekblokjes bloem margarine ui peterselie selderij (knol-) zout peper | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: In braadpan op laag vuur spekblokjes in ca 5 minuten zachtjes uitbakken. Intussen uien pellen en in dunne ringen snijden. Met schuimspaan spek uit pan op bord scheppen. In avhtergevleven bakvet uien in ca 3 minuten goudbruin bakken. Intussen sukadelapjes in blokjes van 2 bij 2 centimeter snijden. Bestrooien met zout, peper en bloem. Met schuimspaan uien uit pan op bord scheppen. Aan achtergebleven bakvet boter toevoegen en verhitten. Hierin vlees in ca 5 minuten rondom bruin bakken. In steelpan bier met 1.5 deciliter water verwarmen en bij het vlees schenken. Spekblokjes en uien toevoegen en en vlees op heel laag vuur met deksel op pan ca 2 uur stoven. Knolselderij schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Worteltjes schoonmaken en in plakjes snijden. Knolselderij en worteltjes aan vlees toevoegen en nog 30 minuten stoven. Laten afkoelen en tot gebruik in koelkast zetten. Bereiden: Vlees opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erdoor scheppen. Serveren met aardappelpuree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2557 KiloJoules 609 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 61 gram 3 gram |