culinaire
zaken
.nl
Rundvlees gestoofd in guiness-bier
((Irish Stew))
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
300
1.50
100
10
10
2
2
0.25
-
-
kilogram
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
knol
naar smaak
naar smaak
rundersukadelap
wortel
bier (Guiness)
spekblokjes
bloem ingrediënt info
margarine
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
selderij (knol-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Voorbereiden: In braadpan op laag vuur spekblokjes in ca 5 minuten zachtjes uitbakken. Intussen uien pellen en in dunne ringen snijden. Met schuimspaan spek uit pan op bord scheppen. In avhtergevleven bakvet uien in ca 3 minuten goudbruin bakken. Intussen sukadelapjes in blokjes van 2 bij 2 centimeter snijden. Bestrooien met zout, peper en bloem. Met schuimspaan uien uit pan op bord scheppen. Aan achtergebleven bakvet boter toevoegen en verhitten. Hierin vlees in ca 5 minuten rondom bruin bakken. In steelpan bier met 1.5 deciliter water verwarmen en bij het vlees schenken. Spekblokjes en uien toevoegen en en vlees op heel laag vuur met deksel op pan ca 2 uur stoven. Knolselderij schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Worteltjes schoonmaken en in plakjes snijden. Knolselderij en worteltjes aan vlees toevoegen en nog 30 minuten stoven. Laten afkoelen en tot gebruik in koelkast zetten. Bereiden: Vlees opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erdoor scheppen. Serveren met aardappelpuree.
Voedings-
waarde
Energie2557 KiloJoules
609 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
61 gram
3 gram