culinaire zaken .nl |
lamsvlees met ui en paprika | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:30 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 5 25 2 2 1 1 1 - - |
gram centiliter gram theelepel stuks stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
lamslap room (koffie-) margarine paprika (poeder) paprika (rood) ui knoflook appel peper zout | ||
Berei- ding |
Vlees in stukken snijden. Ui snipperen. In braadpan boter verhitten. Vlees al roerende ca 5 minuten bakken. Toevoegen: ui, paprikapoeder, zout en peper. Knoflook erboven uitpersen, ca 5 minuten zachtjes meebakken. Intussen appel in stukken snijden. Door vlees scheppen. 0.5 deciliter heet water toevoegen. Met het deksel op de pan vlees in ca 2 uur zachtjes stoven. Af en toe roeren. Paprika,s in repen snijden. Aan vleesmengsel toevoegen. Nog ca 10 minueten stoven. Bereiden: aan vleesmengsel koffieroom toevoegen. In ca 5 minuten verwarmen. Af en toe roeren. Lekker met gekookte aardappels. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2114 KiloJoules 503 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 18 gram 4 gram |