culinaire zaken .nl |
kalkoen exotique | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Slank | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 225 150 30 25 2 2 2 0.50 - |
gram gram gram gram gram stuks stuks eetlepel theelepel naar smaak |
kalkoenfilet ananas (stukjes) champignon rozijn boter (bak-) ui kiwi ketjap (manis) maizena sambal | ||
Berei- ding |
Rozijnen even laten wellen in heet water. Uien in halve ringen snijden. Kalkoen in reepjes. Bestrooi reepjes met zout en peper en bak ze in een braadpan rondom bruin. Na 2 minuten de ui en de sambal erbij doen en 4 minuten laten meebakken. Regelmatig roeren. Dan de champignons (in vieren gesneden) erbij en nog eens 4 minuten bakken. Schil intussen de kiwi, snij in plakjes, deze halveren. Kiwi, rozijnen en ananas erbijvoegenmet ketjap en 1 deciliter water. Goed aan de kook laten komen en dan het vuur laag draaien. Maak van de maizenamet 2 el water een glad paje. Voeg bij kalkoenmengsel. Roeren tot licht gebonden is. Lekker met rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |