culinaire zaken .nl |
Zalmmoten uit de magnetron, in een prei bedje | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 25 8 4 2 1 1 1 1 - - |
deciliter deciliter gram stuks stuks theelepel eetlepel theelepel bekertje stuks naar smaak naar smaak |
fond (vis-) wijn (wit,droog) boter (bak-) olijf (zwart) zalmmoot meel (aardappel-) sap (citroen-) ansjovis (pasta) creme fraiche prei zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Benodigdheden: Magnetronfolie lage magnetronschaal doorsnede ca. 24 centimeter. | |||
Berei- ding |
Zalm besprenkelen met citroensap. Prei schoonmaken, wassen en witte deel in stukken van circa 8 centimeter snijden (groen van de prei wordt niet gebruikt). Stukken halveren en in lange dunne reepjes snijden. Olijven in lengte halveren en in dunne reppjes snijden. In magnetronkommetje boter op vol vermogen (700 Watt) in circa 1 minuut laten smelten. Schaal invetten met helft van gesmolten boter. Preireepjes in schaal leggen en circa 1 minuut op vol vermogen fruiten. Preireepjes omscheppen. Zalm op prei leggen en besprenkelen met rest van gesmolten boter. Zalm afgedekt in circa 8 a 10 minuten op helft van vermogen (350 Watt) bijna gaar laten worden. circa 3 a 4 minuten laten nagaren. Intussen wijn, fond en ansjovisboter in magnetronschaaltje doen en in circa 4 minuten op vol vermogen laten inkoken. Creme fraiche mengen met aardappelmeel. Door vocht roeren en circa 0.5 minuut op vol vermogen meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Zalm met prei over vier borden verdelen. Saus half erop en ernaast scheppen. Olijfreepjes erover verdelen. Serveren met gekookte krielaardappeltjes of aardappelpuree en tomatensla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1276 KiloJoules 304 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 31 gram 1 gram |