culinaire
zaken
.nl
Varkensvlees met zuurkool
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
50
4
3
2
1.50
1
1
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
stuks
blik
naar smaak
naar smaak
varkenshamlap
kool (wijnzuur-)
boter (bak-)
room (zuur)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
laurier (blad)
ananas (blik) ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Vlees in blokjes van 2.5 centimeter snijden.
Uien pellen en snipperen, zuurkool laten uitlekken.
In braadpan boter verhitten, vlees in 5 minuten rondom bruin bakken.
Ui toevoegen, knoflook pellen en erboven uitpersen.
5 minuten meebakken.
Paprikapoeder, zout en mespuntjes cayennepeper erdoor roeren.
Zuurkool en laurierblad toevoegen.
Met deksel op pan het vlees in 30 minuten zachtjes gaar stoven.
Intussen boven kommetjes ananas afgieten (sap opvangen).
Ananas en 2 eetlepels sap door het vleesmengsel roeren.
Vlees in nog 15 minuten zachtjes gaarstoven en met zout op smaak brengen.
Van vuur af zure room erdoor roeren.
Voedings-
waarde
Energie1543 KiloJoules
367 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
29 gram
4 gram