culinaire zaken .nl |
Varkensvlees met zuurkool | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Suriname | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 50 4 3 2 1.50 1 1 - - |
gram gram gram eetlepel stuks teentje theelepel stuks blik naar smaak naar smaak |
varkenshamlap kool (wijnzuur-) boter (bak-) room (zuur) ui knoflook paprika (poeder) laurier (blad) ananas (blik) peper (cayenne-) zout | ||
Berei- ding |
Vlees in blokjes van 2.5 centimeter snijden. Uien pellen en snipperen, zuurkool laten uitlekken. In braadpan boter verhitten, vlees in 5 minuten rondom bruin bakken. Ui toevoegen, knoflook pellen en erboven uitpersen. 5 minuten meebakken. Paprikapoeder, zout en mespuntjes cayennepeper erdoor roeren. Zuurkool en laurierblad toevoegen. Met deksel op pan het vlees in 30 minuten zachtjes gaar stoven. Intussen boven kommetjes ananas afgieten (sap opvangen). Ananas en 2 eetlepels sap door het vleesmengsel roeren. Vlees in nog 15 minuten zachtjes gaarstoven en met zout op smaak brengen. Van vuur af zure room erdoor roeren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1543 KiloJoules 367 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 29 gram 4 gram |