culinaire
zaken
.nl
Varkensvlees met tauge en prei
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
100
3
3
2
1
1
0.50
-
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
varkenslappen
tauge ingrediënt info
olie ingrediënt info
ketjap (manis)
gember (bak-) ingrediënt info
sherry
prei
maizena
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in smalle repen.
Dan doorelkaar roeren: 1 eetlepel ketjap, sherry en maizena.
Het vlees erdoor roeren en 20 minuten laten intrekken.
Intussen de prei schuin in smalle ringen snijden, in zeef wassen en goed uit laten lekken. De tauge wassen en goed laten uitlekken.
Het vlees uit de marinade nemen en met keukenpapier drogen.
1.5 eetlepel olie verhitten. Hierin het vlees 2 minuten bakken. Daarna op bord scheppen en bestrooien met zout en peper.
De rest van de olie verhitten, prei 1 minuut bakken, tauge en gember toevoegen en het geheel 1 minuut bakken.
Vlees weer toevoegen. 2 eetlepels ketjapsaus toevoegen en erdoor roeren.
Voedings-
waarde
Energie1323 KiloJoules
315 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
22 gram
2 gram