culinaire zaken .nl |
Varkensvlees met tauge en prei | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Suriname | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 3 3 2 1 1 0.50 - - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
varkenslappen tauge olie ketjap (manis) gember (bak-) sherry prei maizena peper zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in smalle repen. Dan doorelkaar roeren: 1 eetlepel ketjap, sherry en maizena. Het vlees erdoor roeren en 20 minuten laten intrekken. Intussen de prei schuin in smalle ringen snijden, in zeef wassen en goed uit laten lekken. De tauge wassen en goed laten uitlekken. Het vlees uit de marinade nemen en met keukenpapier drogen. 1.5 eetlepel olie verhitten. Hierin het vlees 2 minuten bakken. Daarna op bord scheppen en bestrooien met zout en peper. De rest van de olie verhitten, prei 1 minuut bakken, tauge en gember toevoegen en het geheel 1 minuut bakken. Vlees weer toevoegen. 2 eetlepels ketjapsaus toevoegen en erdoor roeren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1323 KiloJoules 315 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 22 gram 2 gram |