culinaire zaken .nl |
Surinaamse kip | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Suriname | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 60:00 | |
Indelingen | Wild / Gevogelte | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2 2 1.50 1 0.50 - - - - - |
stuks stuks teentje stuks theelepel kopje naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
kippenbout ui knoflook bouillon (tablet) suiker water olie ketjap (manis) citroen whisky ve-tsin | ||
Berei- ding |
kippenpoten bakken in olie, dan de kippenpoten eruit halen. Snij de ui in stukjes en bak de ui glazig in de olie. Doe dan de uitgeperste knoflook, bouillon, water, suiker, ketjap, citroen of azijn, whiskey, ve-tsin erdoor. kippenpoten weer in de pan doen en ongeveer 1 uur zachtjes laten sudderen Voeg naar smaak ketjap toe. Lekker met rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1481 KiloJoules 353 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 42 gram 1 gram |