culinaire
zaken
.nl
Rode poon op een groentebedje
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
240
1.20
1
4
40
5
4
4
1
1
-
-
-
-
gram
deciliter
deciliter
centiliter
gram
gram
stuks
stuks
scheutje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
poonfilet
olie (arachide-) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sherry
haricot verts
mosterd (dyon-)
artisjok ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
visfumet
dille (vers)
boter (bak-)
sap (citroen-)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De artisjokbodems los snijden, schoon maken, met citroensap inwrijven en in kokend water met citroensap beetgaar koken. De tomaat onderdompelen in kokend water en pellen. De haricots vert beetgaar koken. De artisjokbodems en tomaten in zessen snijden en de zaadjes van de tomaat verwijderen. De warme groente op 4 warme borden leggen en (in de oven) warm houden.
De gewassen en droog gedepte poon snel bruin en gaar bakken in wat hete boter en op het groentebedje leggen. De ingredienten voor het sausje (mosterd, sherry, olie, visfumet, peper, zout en dille) mengen, verwarmen en over de groenten schenken. Direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie3400 KiloJoules
810 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
67 gram
32 gram
25 gram