culinaire zaken .nl |
Rode poon op een groentebedje | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
240 1.20 1 4 40 5 4 4 1 1 - - - - |
gram deciliter deciliter centiliter gram gram stuks stuks scheutje eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
poonfilet olie (arachide-) olie (olijf-) sherry haricot verts mosterd (dyon-) artisjok tomaat visfumet dille (vers) boter (bak-) sap (citroen-) peper zout | ||
Berei- ding |
De artisjokbodems los snijden, schoon maken, met citroensap inwrijven en in kokend water met citroensap beetgaar koken. De tomaat onderdompelen in kokend water en pellen. De haricots vert beetgaar koken. De artisjokbodems en tomaten in zessen snijden en de zaadjes van de tomaat verwijderen. De warme groente op 4 warme borden leggen en (in de oven) warm houden. De gewassen en droog gedepte poon snel bruin en gaar bakken in wat hete boter en op het groentebedje leggen. De ingredienten voor het sausje (mosterd, sherry, olie, visfumet, peper, zout en dille) mengen, verwarmen en over de groenten schenken. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3400 KiloJoules 810 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 67 gram 32 gram 25 gram |