culinaire zaken .nl |
Rijstsalade met kalkoen en kruidenmayonaise | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:35 | |
Indelingen | Combi-magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 12 4 4 2 2 1 1 - - |
gram stuks eetlepel eetlepel takje theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
rijst olijf (groen,gevuld) kwark mayonaise salie (vers) mosterd peterselie (bosje) ui (bos-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak gaar, maak de korrels los met een vork en laat afkoelen. Snijd de gebraden kalkoenrallade in blokjes. Hak het blad van de salie en de peterselie zonder stelen fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer voor de saus de mayonaise, de kwark, de mosterd en wat zout en peper doorelkaar. | |||
Berei- ding |
Doe de koude rijst in een kom. Schep er de kalkoen, de salie, de peterselie, de bosui en de saus door. Laat de salade afgedekt op kamertemperatuur circa 1 uur rusten. Schep nogmaals door en proef of er nog zout en peper bij moet. Schep de salade in een schaal en garneer met de gehalveerde olijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1888 KiloJoules 450 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 63 gram 8 gram 1 gram |