culinaire
zaken
.nl
Rijstsalade met kalkoen en kruidenmayonaise
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
12
4
4
2
2
1
1
-
-
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
takje
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
rijst ingrediënt info
olijf (groen,gevuld)
kwark
mayonaise ingrediënt info
salie (vers)
mosterd
peterselie (bosje) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak gaar, maak de korrels los met een vork en laat afkoelen.
Snijd de gebraden kalkoenrallade in blokjes.
Hak het blad van de salie en de peterselie zonder stelen fijn.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Roer voor de saus de mayonaise, de kwark, de mosterd en wat zout en peper doorelkaar.
Berei-
ding
Doe de koude rijst in een kom.
Schep er de kalkoen, de salie, de peterselie, de bosui en de saus door.
Laat de salade afgedekt op kamertemperatuur circa 1 uur rusten.
Schep nogmaals door en proef of er nog zout en peper bij moet.
Schep de salade in een schaal en garneer met de gehalveerde olijven.
Voedings-
waarde
Energie1888 KiloJoules
450 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
63 gram
8 gram
1 gram