culinaire zaken .nl |
Pasta met venkel vissaus (roomkleurig) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 05:00 Bereiding : 40:00 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.50 150 1 1 1 1 1 - - - 250 1.50 150 1 1 1 1 1 - - - |
gram deciliter gram deciliter stuks theelepel stuks stukje naar smaak naar smaak naar smaak gram deciliter gram deciliter stuks theelepel stuks stukje naar smaak naar smaak naar smaak |
zeewolf room (slag-) kaas (parmezaans) melk venkel allesbinder ui bouillon (vis-) sap (citroen-) peper zout zeewolf room (slag-) kaas (parmezaans) melk venkel allesbinder ui bouillon (vis-) sap (citroen-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Maak de venkel en ui schoon en snij ze fijn. | |||
Berei- ding |
Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de venkel en de ui circa 15 minuten op laag vuur. Voeg de slagroom, de melk en het visbouillonblokjes toe en laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met de staafmixer en bind de saus met de allesbinder. Snij de vis in blokjes en doe deze in de saus. Laat de vis in circa 7 minuten op zacht vuur gaar worden en breng alles op smaak met citroensap, peper, zout en eventueel met wat Pernod. Serveer met tagliatelle. Strooi er eventueel geraspte kaas over. De Pernod door de saus kan achterwege gelaten worden, maar het is erg lekker om het toe te voegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1755 KiloJoules 418 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 27 gram 1 gram |