culinaire
zaken
.nl
Pasta met venkel vissaus (roomkleurig)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1.50
150
1
1
1
1
1
-
-
-
250
1.50
150
1
1
1
1
1
-
-
-
gram
deciliter
gram
deciliter
stuks
theelepel
stuks
stukje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gram
deciliter
gram
deciliter
stuks
theelepel
stuks
stukje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
zeewolf
room (slag-)
kaas (parmezaans)
melk ingrediënt info
venkel
allesbinder
ui ingrediënt info
bouillon (vis-)
sap (citroen-)
peper ingrediënt info
zout
zeewolf
room (slag-)
kaas (parmezaans)
melk ingrediënt info
venkel
allesbinder
ui ingrediënt info
bouillon (vis-)
sap (citroen-)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Maak de venkel en ui schoon en snij ze fijn.
Berei-
ding
Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de venkel en de ui circa 15 minuten op laag vuur. Voeg de slagroom, de melk en het visbouillonblokjes toe en laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken.

Pureer de saus met de staafmixer en bind de saus met de allesbinder. Snij de vis in blokjes en doe deze in de saus. Laat de vis in circa 7 minuten op zacht vuur gaar worden en breng alles op smaak met citroensap, peper, zout en eventueel met wat Pernod.

Serveer met tagliatelle. Strooi er eventueel geraspte kaas over.

De Pernod door de saus kan achterwege gelaten worden, maar het is erg lekker om het toe te voegen.
Voedings-
waarde
Energie1755 KiloJoules
418 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
27 gram
1 gram