culinaire zaken .nl |
Mexicaanse rijst met kibbeling | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Snel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 2 4 1 1 |
gram gram deciliter eetlepel zakje stuks |
kibbeling rijst sap (tomaten-) olie mix (Mexicaanse rijst) paprika (rood) | ||
Berei- ding |
In kom mix en 2 deciliter water mengen en circa 5 minuten laten staan. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. In pan 2 eetlepes olie verhitten. Rijst al omscheppend in circa 2 minuten glazig bakken. Mix, paprika en tomatensap erdoor roeren. Rijst afgedekt in circa 20 minuten heel zachtjes gaar koken. Intussen in koekepan rest van olie verhitten en kibbeling al omscheppend circa 8 minuten bakken. Mexicaanse rijst op vier borden scheppen. Kibbeling erover verdelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1550 KiloJoules 369 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 67 gram 6 gram 2 gram |